Samsun Havuz Kimyasalları - Sinada Pool Havuz Kimyasalları

Samsun Havuz Kimyasalları

Samsun Havuz Kimyasalları

Samsun Havuz Kimyasalları

Samsun havuz kimyasalları ile havuzu istenen hijyen ve sağlık koşullarına uygun hale getirebilirsiniz. Özellikle yaz aylarında havuzlar aktif olarak kullanılan ortamlar arasındadır. Bunun yanında ev ya da site içerisinde ya da otel gibi mekânların havuzları da sezona göre sıklıkla kullanılır.

Her şeyden önce havuzların deniz gibi ortamlar olmadığını belirtmek gerekir. Deniz, sürekli hareket halinde olan ve tuzlu sudur. Bu sebeple hem sürekli hareketinden hem de tuzlu olmasından kaynaklı temiz kalır. İnsan sağlığına zararlı hiçbir maddeyi bünyesinde barındırmaz.

Havuz ise durağan bir sudur. Herhangi bir akıntı ya da tuzluluk söz konusu değildir. Bu nedenle kullanıma bağlı olarak sık sık temizlenmesi gerekir. Düzenli periyotlarla havuz temizlenmezse çeşitli sağlık problemlerine yol açar. Bunun yanında işletmelerin havuz temizliğine riayet etmemesi durumunda ciddi anlamda müşteri kaybetmesi de söz konusudur.

Havuzun bakımının yapılması için geliştirilmiş kimyasallar sitemizde satılmaktadır. Söz konusu ürünleri periyodik bakımlarda kullanarak havuzu sağlıklı ve nezih bir ortama dönüştürebilirsiniz. Sıklıkla kullanılan havuz kimyasalları şunlardır:

  • Klor
  • Yosun Önleyici
  • Parlatıcı
  • Havuz Çöktürücü
  • PH Düşürücü

Yukarıda belirtilen kimyasalların ne işe yaradığını aşağıdaki açıklamalarda bulabilirsiniz.

Klor

Samsun havuz kimyasalları arasında en çok bilinen ve kullanılan ürünlerden biri klordur. Havuzun kullanımına bağlı olarak içerisinde yoğun şekilde mikrop, bakteri ve buna benzer yabancı cisimler bulunur. Bu gibi olumsuzluklara müdahale edilmediği zaman havuz hem çok kirli görünür hem de sağlıksız koşullar oluşur.

Düzenli olarak kullanılan klor ile havuzdaki mikrop, bakteri ve mantar oluşumu engellenir. Havuzlar çok fazla su alan mekânlardır. Suyun sürekli değiştirilmesi her zaman mümkün değildir. İşletmeler haftada ya da ayda bir havuz suyunu değiştirmeyi tercih ederler. Suyun sürekli değiştirilmesi hem çok zahmetli, hem de çok maliyetlidir. Bu maksatla kimyasalların kullanımına azami önem vermek gerekir.  Sık değiştirilmeyen suda sağlıklı koşulların sağlanması da ancak klor kullanımı ile mümkündür.

Yosun Önleyici

Yosun önleyici kimyasallar da işletmeciler tarafından yaygın olarak tercih edilen ürünler arasındadır. Yosun önleyicilerin görevi havuzda oluşan yosunları yok etmek değil, yosun oluşumunu engellemektir. Bu husus dikkate alınarak ürünler talimatına uygun şekilde kullanılmalıdır. Söz konusu ürünler genellikle havuz boşaltıldığında yüzey kısımlara uygulanır. Sıklıkla kullanılan havuzlarda zamanla yosun oluşması son derece normaldir. Söz konusu durum kötü bir görüntünün ortaya çıkmasına neden olur. Bu da işletme için önemli bir prestij kaybıdır.

Parlatıcılar

Parlatıcılar genellikle havuza yosun önleyici uygulamasından sonra tatbik edilir. Yosun önleyici kimyasallar yüzey kısmında kuruduktan sonra üzerine parlatıcı uygulaması yapılır. Bu sayede havuz son derece parlak ve temiz bir görünüme kavuşur. Havuzda sağlıklı bir ortam yaratmanın yanında müşterileri etkilemek için söz konusu ürünler çok cazip kimyasallardır.

Havuz Çöktürücü

Samsun havuz kimyasalları arasında verimli şekilde kullanılan ürünlerden biri de havuz çöktürücü kimyasallardır. Havuz içinde gözle görülmeyen birçok zararlı partikül bulunur. Bunlar gözle görülmediği için kolay kolay dikkat çekmez. Fakat insan sağlığı için çok zararlıdır. Söz konusu partiküllerin topaklanarak dibe çökmesi sağlanmalıdır.

Havuz çöktürücü kimyasallar ile bu partiküller dibe çöker ve temizlenmesi kolaylaşır. Söz konusu zararlı maddeleri temizlemek için havuz içinde kullanılan ters süpürme metodu uygulanır. Ya da maddelerin filtrelere yönlendirilmesi sağlanabilir.

PH Düşürücüler

Havuzda ideal aralıkta olması gereken ölçüm değerlerinin başında PH değeri gelir. Gerek açık gerekse de kapalı havuzlarda havuzun PH değeri 7,2 ila 7,6 arasında olmalıdır. Havuzun kullanma sıklığına bağlı olarak PH değeri yükselir. Söz konusu değerin ideal seviyeye getirilmesi için PH düşürücü kimyasallar kullanılır.

Bahse konu kimyasalların uygun ölçülerde kullanılması için havuz suyunun PH seviyesi sık sık ölçülmelidir. Bunun için üretilmiş PH ölçüm kitleri yaygın olarak kullanılan ürünler arasındadır. Bu ürünlerden bol miktarda satın alınarak sıklıkla PH ölçümü yapılmalıdır. Elde edilen değerin gerekli analizi yapılarak ne kadar kimyasal kullanılması gerektiği belirlenmelidir. Bunun için söz konusu kimyasalların üzerinde belirtilen kullanma talimatı detaylı olarak incelenmeli, talimata uygun şekilde tatbik edilmelidir. Ürünün eksik kullanılması durumunda beklenen verim elde edilemez. Fazla kullanılması durumunda ise bazik olması gereken havuz asidik hale getirilebilir.

Havuz Kimyasalları Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Havuz kimyasalları, havuzun niteliği ne olursa olsun havuzu insanların kullanımına uygun hale getirebilir. Samsun havuz kimyasalları kapsamında satılan tüm ürünlerin nasıl kullanılması gerektiği ile ilgili talimat ürünle birlikte tarafınıza gönderilir. İlgili talimatlara riayet ettiğiniz sürece ürünlerden gerekli verimi alabilirsiniz.

Havuz kimyasalları da diğer kimyasal ürünler gibi üretim esnasında belirlenen maddelerle reaksiyona girmesi için üretilmiştir. Bu kapsamda kullanılması esnasında cilde zararlı etkileri olabilir. Ürünün havuza tatbik edilmesi işleminin uzman kişiler tarafından yapılmasında fayda vardır. Sitemizde son derece cazip fiyatlarla satılan havuz kimyasallarının tamamını bulabilir, kolayca satın alabilirsiniz. Ürünler kısa sürede adresinize ulaşacak, siz de temiz ve sağlıklı havuzlara kavuşacaksınız.     

Bir cevap bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.Gerekli alanlar işaretlendi *