Havuz Kimyasalları
PH düşürücü, klor, parlatıcı, ayak dezenfektanı, yosun önleyici gibi havuz kimyasalları kullanımı insan sağlığı açısından önem arz ediyor. İnsan sağlığı açısından havuzun bakımlı ve temiz olması önem arz ediyor. Hem görünüm açısından da havuz temizliğiyle, dezenfeksiyonu da çok önemli olduğunu söyleyebiliriz. Havuz suyunun şartlandırılması, istenilen konuma getirilmesi de gerekiyor. Bunun sağlanmasında ki en önemli etkense, havuz kimyasalları diyebiliriz. Havuz kimyasalları ürünleri ve kullanım alanları çok çeşitten oluşuyor. Çeşitlerden oluşan havuz kimyasal ürünleriyle, havuzların hijyenik ve sağlıklı hale gelmesini sağlayabilirsiniz.
Havuz Kimyasalları üretici firması Sinada Kimya, Sinada havuz kimyasalları nı kaliteli mal ve hizmet ilkesi doğrultusunda satışa sunuyor. Fabrika mağazasını gezmek için buraya https://sinadakimya.com.tr/ tıklayınız.
Havuz Kimyasalları Nelerdir?
Yosun Önleyici
Yosunların oluşmalarını engelleyerek, ölmelerini sağlayan yosun önleyici havuz kimyasalları; mantar, bakteri ve alg tarzı toksinlerin yok edilmesinde önemli rol oynuyor. Hafta da bir havuzun denge deposuna uygulanıyor. Havuz konumu göz önünde tutulup ona göre kimyasalın uygulanması gerekiyor.
Ayak Dezenfektanı
Havuza girerken ayak dezenfektanları kullanıldığı takdirde; havuz suyunda oluşacak mikroorganizmalar, zararlı bakteriler ve mantarlarda kolayca yok edilebiliyor. Böylelikle havuz suyunun da dış etkenlerden dolayı kirlenmesi de engellenmiş oluyor.
Yüzey Temizlemeli Ve Filtreli Havuz Kimyasalları
Yüzme havuzu içerisinde ki filtrelerde sertleşip, oluşan kirlerin temizlenmesinde asidik bileşikler kullanılıyor. Kirlilik durumu göz önünde tutularak, suyla seyreltilerek kullanılması bu kimyasalların gerekiyor. Yüzeye uygulanmasıyla birlikte kirlerinde çıkarılma durumları mutlaka takip edilmelidir. Hatta yüzey bol suyla durulanarak temiz hale getirilmelidir.
Çöktürücü Havuz Kimyasalları
Havuz suyu içerisinde kalarak, kirliliğe yol açan partiküllerin topaklanıp çökmesiyle birlikte filtrelerinde çok kolay tutulmasını sağlayacak polimerik yapılarda ki bileşiklerdir… Çöktürücü adı verilen havuz kimyasal ürünleri, denge tankıyla beraber uygulanıyor.
Sıvı PH Düşürücü:
İnorganik asitlerin formatında ki, sıvıların seyreltilmiş şeklinde ki bileşiklerine, sıvı PH düşürücü havuz kimyasalları adını veriyoruz. Bahsedilen bu bileşik, genel olarak PH değerlerinin yüksek olduğu sularda, klorun daha da aktif halde çalışabilmesi PH değerlerinin düşürülmesine bağlıdır.
Sıvı Klor
Havuz suyu dezenfeksiyonu adına kullanılan madde olduğunu söyleyebiliriz. Suda yer alan mantarların, bakterilerin, organizmaların üreyip, çoğalmasını engelleyip, kesin olarak yok ediyor.
Toz PH Düşürücü
PH düşürücüler, havuz kimyasalında ki inorganik asit formatı kapsamında ki bileşikleri ifade ediyor. Bu bileşikler genellikle; PH değerlerinin yüksek olduğu sularda, kloru aktif çalıştırabilmek için PH’da ki değerlerin düşürülmesi gerekiyor.
İyon Tutucu Havuz Kimyasalları
Organik esasa dayalı iyon tutucu havuz kimyasalları kullanımı çok önemlidir… Yüzme havuzunda ki ham su içerisinde yer alan demir tarzı benzeri ağır metallerin giderilmesinde, iyon tutucu havuz kimyasalları kullanılıyor. Ayrıca iyonların yol açtığı renkli suyla lekelerin sertliğe neden olduğu tuzların oluşturmuş olduğu kireçlerin yok edilmesinde de önemli rol oynuyor.
Havuz Parlatıcı Kimyasal Ürünleri
Havuz kimyasal ürünleri içerisinde temizlik anlamında önemli rol oynayan parlatıcılar; havuzun suyunda çökmezler. Yüzer şekilde durarak, kirlilik oluşturan tüm partiküllerinde aynı zamanda toplanıp, filtreyle rahatça tutulmasını sağlıyor.Havuz kimyasal ürünleri, polimerik bir yapıya sahip güçlü bileşikleri ifade ediyor.
%90 Toz Klor
İçerisinde %90 oranında aktif klorun olduğu, yavaşça çözülen stabilizatörlü klor bileşiği bulunuyor. Açık olan yüzme havuzu sularının dezenfeksiyonlarında kullanılıyor.
%56 Toz Klor
İçerisinde %56 oranlarından oluşan aktif klor bulunuyor. Hızlı şekilde çözülen stabilizatöre sahip klor bileşiğini ifade %56 toz klor ediyor.
%90 Tablet Klor
İçerisinde %90 oranında aktif klorun olduğu aynı zamanda yavaşça çözülen tablet formuna sahip stabilizatör şeklinde klor bileşiklerinden oluşuyor.
Havuz Kimyasallarının Kullanım Şekilleri Nelerdir?
Havuzları her sezon öncesinde mutlaka sağlıklı, en iyi şekilde hazırlamak gerekir. Havuz kimyasal malzemeleri kullanımı, insan sağlığı açısından özellikle çok önem teşkil ediyor. İnsanların sağlığı için mutlaka sezon öncesinde havuzları temizleme makine aksamlarının kullanılması gerekiyor. Halihazırda ki filtre kumları değiştirilerek pompalarında aynı zamanda periyodik bakımlarının tecrübeli personellerce yapılması gerekiyor.
Havız içi de mutlaka dezenfektan içeren saf indibitör asidiyle temizlenmesi gerekiyor. Böylelikle pis sularda dışarı atılmış olacak. Sonrasında da havuz duvarları, güneşli havalarda yosun önleyicilerle bol bol temizlenmelidir. 1 gün yosun önleyici kuruması beklenerek, sonrasında temiz suyla havuzu güzelce doldurmanız mümkündür…
Havuza doldurulacak su da kesinlikle şebeke suyu olmalıdır. Çünkü tankerle beklenen suyla eğer havuz doldurulursa, su içerisinde yer alan fazla kireçle, demirde sorun yaratır. Bundan dolayı havuz doldurma işlemlerinde, şebeke suyu tercih edilmesini daha uygun buluyoruz. Aynı zamanda havuzu dolduran suyunda şoklanması gerekiyor. Bu işlem anti bakteriyel bakımdan çok önem teşkil ediyor diyebiliriz.
Havuz Kimyasalları Kullanımında Yanlış Uygulamalar Nelerdir?
Havuzlar periyodik şekilde bakımlara tabi tutulması gerekiyor. Özellikle de havuz bakımları esnasında kullanılan, kimyasallarında kullanımları çok önem teşkil ediyor. Denge ölçümleri yapılıp, o şekilde havuz kimyasal ürünleri kullanıldığı takdirde, sağlık açısından daha iyi olacağını söyleyebiliriz.
- Doğru şekilde PH dengelerinde ki, borat mineraller değerlendirilmesi gerekiyor. Aksi halde havuzda ki alkalilik seviyesi de yanlış yükseltilir.
- Hazırlığı olacak kimyasal maddelerde kullanılan kaplarında kesinlikle temiz olması gerekiyor. Zararlı, kirli kaplarla kimyasallar karıştığında havuz zarar görebilir.
- Serbest klor kullanımları kesinlikle her havuzda ayrı ayrı miktarlarda belirlenmelidir. Yanlış miktarlarda ki hazırlandığı takdirde; havuzlarda mikroorganizmalar, yosunlar ve bakterilerde önemli ölçüde artmış oluyor.